Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to všechno začalo, proč fotím divokou přírodu a moje rodné město Bechyni.

Vítejte na mých stránkách. Jmenuji se Milan Hořejší a bydlím v Bechyni. Tyto stránky jsou věnovány mému největšímu koníčku -  fotografii a přírodě.

dsc04787.jpg

Můj první kontakt s fotografováním byl stejný jako u většiny z Vás, už v raném dětství, ale nejvíce jsem tomu propadl, když jsem si k padesátinám pořídil první digitální fotoaparát Samsung. Pak už v rychlém sledu následovalo několik ultrazoomů a pak první digitální zrcadlovka Sony Alpha A200. Stále to  nebylo ono, nakonec jsem si vybral značku Canon, kde jsem  vystřídal několik modelů. V současnosti používám Canon EOS 200D a Canon EOS 70D. Postupně jsem začal pronikat do tajů manuálního nastavení, seznamoval se s těmi neznámými slovíčky a vším, co k tomu patří, formou pokusů a omylů se snažil o nějakou pěknou fotku. Začal jsem o fotce více přemýšlet, své záběry lépe plánovat, cíleně vyhledávat správná místa ve správný čas, hodně o focení číst a především intenzivně zkoušet a zkoušet. Protože nejlépe se učí  právě z vlastních zkušeností  a chyb. 
 Mým cílem je pokusit se zachytit a zvýraznit na fotografii to, co chci, aby se přeneslo i na diváka. Je to především atmosféra, kterou by divák měl cítit, jako by sám stál na místě fotografa. Čas zastavit neumím,  umím zastavit fotoaparátem jen neopakovatelný okamžik. Mým cílem je, aby Vám mé fotky i po mnoha letech umožnily znovu prožít krásu tohoto okamžiku a probudily ve Vás krásné vzpomínky.

Odmala jsem trávil s bratrem spoustu času v přírodě a u potoka na rybách. Určitě někdy v té době byly položeny základy mé lásky k přírodě a zvířatům obecně.
Pohled na zvlněnou krajinu v různých ročních obdobích, zelené a barevné lesy, západy i východy slunce, hvězdné nebe, to vše mi učarovalo.
Tam jsem často pozoroval krásu hry světla tančícího krajinou, zajímavých scenérií, záběrů jak malovaných.
Divoká příroda a město Bechyně se staly objektem, který v hledáčku fotoaparátu pozoruji nejčastěji a kterému se nejvíce věnuji. Díky focení jsem začal v přírodě trávit ještě více času, ještě více si ji vychutnávat a objevovat. A tak se mi vlastně přirozeně podařilo skloubit několik svých koníčků dohromady.
Pokud se mi nějakou fotografií podaří ve Vás, návštěvnících mých stránek, vyvolat příjemné pocity, tak se záměr podařil.
Hlavní částí stránek je galerie fotografií pořízených převážně ve volné přírodě a ve městě Bechyně .

Vystavené fotografie nesmí být bez předchozího písemného souhlasu autora žádným způsobem šířeny ani upravovány.

 
 

Bechyně a čtvero ročních období.


Orel mořský.


Toulky naší přírodou.



Archiv

Kalendář
<< únor >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      


Statistiky

Online: 4
Celkem: 201067
Měsíc: 4256
Den: 148